Замъци

Замъци и Крепости

Най-красивите замъци , крепости и дворци по света. Замъци от римската империя, средновековието и ренесанса. Туристическа информация за замъците по света - Всички замъци на едно място. Още за замъци: Дворци, Крепости, Средновековни замъци
Замъка СкалигерЗамъка Скалигер
30 Ноем.
Нина 2
Двореца ПоталаДвореца Потала
29 Ноем.
Нина 2
Двореца ГринуичДвореца Гринуич
29 Ноем.
Нина 2
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замъкът НебиловиЗамъкът Небилови
29 Ноем.
Замъкът Небилови представлява бароков замък в близост до град Пилзен в Чехия. Замъкът Небилови представлява две свързани с коридори и тераси сгради. Замъкът Небилови е построен през 1706 година
Къщата на мидите в СаламанкаКъщата на мидите в Саламанка
06 Ноем.
Къщата на мидите в Саламнка е известна локално като Каса де ла Кончас. Къщата на Мидите в Саламанка е бивш дворец, прословут със своята фасада, обсипана с миди. Къщата на Мидите в Саламанка е завършена през 1517 г.
Замъкът Монтерей в СаламанкаЗамъкът Монтерей в Саламанка
06 Ноем.
Шедьоври в архитектурното наследство на Саламанка е замъкът Монтерей. Замъкът Монтерей е обявен за национален паметник на 6-ти май 1929 г. История на замъка Монтерей в Саламанка.
Замъкът ПотенбрунЗамъкът Потенбрун
12 Окт.
Замъкът Потенбрун се намира в Санкт Пьолтен, Австрия. Замъкът Потенбрун е най-голямата забележителност на Санкт Пьолтен. Замъкът Потенбрун е заобиколен от воден ров.
Замъкът БроудиЗамъкът Броуди
11 Окт.
Замъкът Броуди се намира в Шотландия, на 24 мили източно от Инвърнес. Замъкът Броуди се намира сред огромен парк, който се простира на площ от 70 хектара. Замъкът Броуди е построен през 15 век.
Замъкът ЗинковиЗамъкът Зинкови
11 Окт.
1
Замъкът Зинкови се намира в Чехия, в региона Бохемия. Замъкът Зинкови е прекрасната сграда, което е частна собственост. Замъкът Зинкови прилича на истински приказен дворец
Цитаделата на БезансонЦитаделата на Безансон
10 Окт.
Цитаделата на Безансон e най-големият шедьовър на маркиз Себастиян де Вобан - известен инженер на фортификационни съоръжения. Цитаделата на Безансон е част от наследството на ЮНЕСКО. История на цитаделата Безансон.
Замъкът НарикалаЗамъкът Нарикала
10 Окт.
Замъкът Нарикала се намира в пределите на грузинския град Тбилиси. От замъка Нарикала се открива великолепна гледка към града. Историята на замъка Нарикала започва с възникването на самия град.
Замъкът ПредямаЗамъкът Предяма
10 Окт.
Замъкът Предяма с право може да бъде наречен най-красивият ренесансов замък в цяла Словения. Той се намира близо до град Постойна. Предяма стои красиво сред внушителни скали.
Дворецът на кралете на МайоркаДворецът на кралете на Майорка
09 Окт.
Дворецът на кралете на Майорка е бил изграден като резиденция за краля и кралицата на Майорка. Дворецът на кралете на Майорка впечатлява туристи от различни краища на света с разкошния си розов мрамор.
Замъкът ПаламидиЗамъкът Паламиди
09 Окт.
Замъкът Паламиди е величествена крепост в град Напфлио в Пелопонес. Замъкът Паламиди се намира върху 216-метров хълм. Крепостта Паламиди е била построена през 1711 г. от венецианците.
Имението КоломенскоеИмението Коломенское
09 Окт.
Имението Коломенское е събрало цялата история на Русия. Основаното през 1923 г. имение Коломенское има над 3-вековна история. Коломенское е превърнато в царска резиденция.
Замъкът БелвоарЗамъкът Белвоар
08 Окт.
Замъкът Белвоар е удивително красив и пищен дворец в Грантъм. Фамилията Манърс, която обитава Белвоар живее тук от 1508 г. Замъкът Белвоар има един от най-зашеметяващите интериори от началото на 19 век.
Брестската крепостБрестската крепост
08 Окт.
Брестската крепост е удивителна бойна цитадела в Беларус. Някога Брестската крепост е била владение на Русия и след това Полша. Проектът на Брестската крепост е бил утвърден едва през 1830 г.
Замъкът ЛемберкЗамъкът Лемберк
08 Окт.
Замъкът Лемберк е един от най-красивите чешки замъци. Замъкът Лемберк е бил собственост на прочутия чешки род Марквартицови до края на 14 век. Лемберк е украсен с рисунки, вдъхновени от басните на Езоп.
Замъкът ДънстафнейджЗамъкът Дънстафнейдж
08 Окт.
Замъкът Дънстафнейдж е построен пред 1275 година, което прави замъка Дънстафнейдж един от най-старите в Шотландия. Замъка Дънстафнейджвърху голяма скала, която се издига над Лорн.
Замъкът ГлуксбургЗамъкът Глуксбург
08 Окт.
Замъкът Глуксбург (Glucksburg) е издигнат през 1587 г. Замъкът Глуксбург е известен като най-големият немски воден замък. В замъка Глуксбург има разкошни мебели в стил рококо.