Замъци

Замъци и Крепости

Най-красивите замъци , крепости и дворци по света. Замъци от римската империя, средновековието и ренесанса. Туристическа информация за замъците по света - Всички замъци на едно място. Още за замъци: Дворци, Крепости, Средновековни замъци
Замъкът ЛокетЗамъкът Локет
19 Март
Надежда Недева
Дворец ГюелДворец Гюел
15 Март
Надежда Недева
Замък ДънстърЗамък Дънстър
11 Март
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замъка ГьосвайнщайнЗамъка Гьосвайнщайн
04 Март
Замъкът Гьосвайнщайн се намира в Бавария, в окръг горна Франкония. Предполага се, че замъкът Гьосвайнщай е бил построен някъде през 11 век. Към замъка Гьосвайнщайн има красив старинен параклис
Йълдъз СараиЙълдъз Сараи
20 Февр.
Йълдъз Сараи се намира на хълм в Истанбул. Йълдъз Сараи е една от последните резиденции на османските султани. Йълдъз Сараи е обхваща площ от 5 000 0000 кв. м.
Дворецът МатанчериДворецът Матанчери
07 Февр.
Дворецът Матанчери се намира в Индия. Дворецът Матанчери е построен през 16 век от португалция. Дворецът Матанчери разполага с три храма.
Замъка ХуниядиЗамъка Хунияди
04 Февр.
Замъкът Хуняди, известен и като Замъка Корвин се намира в Хунедоара, днешна Румъния. Замъкът Хуняди е средновековен замък в ренесансов стил с елементи на готика. До 1541 г. Хуняди е принадлежал на Кралство Унгария
Дворцов комплекс Ел ХенералифеДворцов комплекс Ел Хенералифе
04 Февр.
Ел Хенералифe е дворцов комплекс, служил като лятна резиденция на султаните на Гранада. Ел Хенералифe се намира в полите на Андалуските планини, Южна Испания. Ел Хенералифе заедно с двореца Алхамбра е обект на ЮНЕСКО
Ръшновска крепостРъшновска крепост
04 Февр.
Ръшновска крепост е разположена на хълм в Карпатите, в близост до град Ръшнов, Румъния. В близост до Ръшновската крепост са град Брашор и известната крепост Бран. От Ръшновска крепост се открива уникалната гледка.
Крепостта НямцКрепостта Нямц
01 Февр.
Известната румънска крепост Нямц се намира в град Тъгру Нямц, окръг Нямц. Крепостта Нямц е разположена на скала над река Нямц, област Молдова, Североизточна Румъния. Крепостта Нямц е интересен комплекс с манастирско отделение
Замък ПелишорЗамък Пелишор
01 Февр.
Замъка Пелишор се намира в гр. Синая, Румъния. Пелишор е наричан и Малкия Пелеш, защото е част от комплекса, към който принадлежи и по-големият замък Пелеш. замъка Пелишор стои в Трансилвания, в сърцето на Румъния.
Скопско калеСкопско кале
31 Януари
Средновековната крепост Скопско кале се намира на високия рид Градище над Скопие, Македония. Скопско кале е един от символите и гордостта на всички македонци. Към Скопско кале води старият град на Скопие
Самуилова крепост в ОхридСамуилова крепост в Охрид
31 Януари
Самуиловата крепост се намира в Охрид, Македония. Самуиловата крепост е обграждала столицата на Първото българско царство. Самуиловата крепост е кръстена в чест на цар Самуил.
Замъкът ОлденбургЗамъкът Олденбург
28 Януари
Замъкът Олденбург е красива сграда, която се намира в Германия. Замъкът Олденбург е бил резиденция на местните благородници. Замъкът Олденбург е построен в триъгълна форма.
Замъкът ПонтефрактЗамъкът Понтефракт
20 Дек.
Замъкът Понтефракт е бил някога красив английски замък, чиито руини днес се намират в английския град Уейкфилд. Величественият замък е бил обсаждан неколкократно.
Замъкът УрфаЗамъкът Урфа
13 Дек.
Замъкът Урфа се намира в красивия град Урфа в Турция, известен преди векове като Едеса. Урфа е смятан за един от най-древните градове на света. Според някои легенди град Урфа е библейският град Ур, родно място на Авраам.
Замъкa КохемЗамъкa Кохем
12 Дек.
Неоготическият замък-крепост Кохем се намира в провинция Рейнланд-Пфалц, Германия. Замъкът Кохем се намира на 100 м. височина над река Мозел. Замъкът Кохем представлява удивителна гледка.
Одринска крепостОдринска крепост
11 Дек.
Одринската крепост се намира в грaд Одрин в Турция. Одрин и Одринската крепост са свято място за българската история. През 1913 г. в Одринската крепост се състои фактическия край на Балканската война.
Замъка ЛириаЗамъка Лириа
10 Дек.
Замъкът Лириа се намира в Мадрид и е една от емблематичните сгради на столицата на Испания. Разкошният замък Лирия е построен през осемнадесети век. В Лирия могат да се разгледат произведения на Пикасо и други големи художници.
Замъкът ПейрепертюзЗамъкът Пейрепертюз
07 Дек.
Замъкът Пейрепертюз и неговите руини са останки от разкошен френски замък, който се намира в Пиринеите. Замъкът Пейрепертюз е една от най-силните крепости на катарите. Замъкът Пейрепертюз датира от 11 век.