Замъци

Замъци и Крепости

Най-красивите замъци , крепости и дворци по света. Замъци от римската империя, средновековието и ренесанса. Туристическа информация за замъците по света - Всички замъци на едно място. Още за замъци: Дворци, Крепости, Средновековни замъци
Дворецът РожмбергДворецът Рожмберг
18 Юни
Надежда Недева
Крепостта в МармарисКрепостта в Мармарис
18 Юни
Надежда Недева
Дворец Тау в РеймсДворец Тау в Реймс
17 Юни
Надежда Недева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замък ДжилъуЗамък Джилъу
13 Юни
Замъкът Джилъу е средновековен замък в готически стил, със заобикалящ го ров. Замъкът Джилъу e разположен край румънското село Джилъу, окръг Клуж. В първоначалния си вид замъкът Джилъу е бил на два етажа и е разполагал с 60 стаи.
Замък БориварЗамък Боривар
11 Юни
В сърцето на унгарския град Секешфехрвар се намира красивият замък Боривар. Замъкът Боривар е построен в името на любовта. Замъкът Боривар, чието име в превод означава Крепостта на Бори, е издигнат в началото на 20 в.
Крепостите на ВобанКрепостите на Вобан
10 Юни
Себастиан дьо Вобан е известен като Архитектът на Слънцето. В историята Вобан остава като човекът, който не само укрепва крепостите, но и ги превзема. Крепостите на Вобан са част от културното наследство на ЮНЕСКО.
Шато дьо ла БредШато дьо ла Бред
05 Юни
Шато дьо ла Бред е крепост в департамент Жирон, Франция. Шато дьо ла Бред е разположена на около 20 км. южно от Бордо. Шато дьо ла Бред е известна със своята историческа, архитектурна и природна красота. Тук е роден Монтескьо
Изенбургски замъкИзенбургски замък
05 Юни
Изенбургския замък се намира в Офенбах, Изенбург, Германия. Изенбургския замък е ренесансов дворец, смятан от историците и архитектите за изключително важен ренесансов обект. В момента в Изенбургския замък се помещава Университета по изящни изкуства
Замъка ТреваресЗамъка Треварес
31 Май
Замъкът Треварес и принадлежащите към него градини е разположен в департамент Финистер в Северозападна Франция. Замъкът Треварес е известен и като Розовият замък заради цвета си. Замъкът Треварес е построен в края на 19 в.
Замъкът КинсуеърЗамъкът Кинсуеър
17 Май
Замъкът Кинсуеър се намира в графство Девън и е един от отбранителните средновековни замъци в Англия. Замъкът Кинсуеър е бил построен в началото на 16 век. Замъкът Кинсуеър е изпълнявал функцията на артилерийска кула.
Болдожки замъкБолдожки замък
29 Април
Болдожки замък се намира непосредствено до границата на Унгария със Словакия. Болдожки замък е построен между 15-17 век. Болдожки замък известен сред туристите с уникалната панорамна гледка.
Вила Вела в Тоса де МарВила Вела в Тоса де Мар
22 Април
1
Крепостта Вила Вела се намира в Тоса де Мар, Испания. Вила Вела е гордостта на иначе малкото градче. Вила Вела е изградена през 12 век.
Замък МонтебелоЗамък Монтебело
19 Април
Замъкът Монтебело се намира в Белинзона, Щвейцария. Замъкът Монтебело е построен на хълм, а погледнат отгоре изглежда като ромб. Замъкът Монтебело е включен в списъка на ЮНЕСКО.
Фор БоярФор Бояр
02 Април
Фор Бояр, известна като Форт Бояр, се намира на остров в Атлантическия океан в близост до бреговете на град Ла Рошел, Франция. Фор Бояр е една от най-популярните крепости в света. Фор Бояр е арена на най-голямото телевизионно щоу по света.
Цитадела Кайт БейЦитадела Кайт Бей
02 Април
Световно известната цитадела Кайт Бей е отбранителна крепост- укрепление на брега на Средиземно море в град Александрия, Северен Египет. цитадела Кайт Бей е една от най-важните на Средиземноморието. Кайт Бей е част от наследството на ЮНЕСКО.
Замъкът ПоенариЗамъкът Поенари
02 Април
Замъкът Поенари се намира в Румъния и е известен като замъкът на Влад Цепеш или Дракула. Замъкът Поенари днес представлява само руини. Все пак Поенари привлича много туристи с вампирските си истории.
Замък ЩайнхаузенЗамък Щайнхаузен
27 Март
Замъкът Щайнхаузен се намира във Витен, район Северен Рейн-Вестфалия, Германия. Замъкът Щайнхаузен е построен през 13 век от господарите на Витен. Замъкът Щайнхаузен е част от цял комплекс, включващ парк, ресторант и художествена галерия.
Замъкът Бликлинг ХолЗамъкът Бликлинг Хол
26 Март
Замък Бликлинг Хол се намира в Англя. Замък Бликлинг Хол е известен като най-посещаваното от духове места. Замък Бликлинг Хол е популярна туристическа дестинация.
Замъкът ПуилоренЗамъкът Пуилорен
21 Март
Замъкът Пуилорен се намира във Франция. Замъкът Пуилорен се намира в южната част на страната и се издига върху величествена скала. Замъкът Пуилорен е построен през девети век.
Консиержери в ПарижКонсиержери в Париж
20 Март
Популярната сграда Консиержери се намира на западния край на остров Ил де ла Сите в Париж. Някога Консиержери е използвана за дворец и за затвор. Островът на Консиержери стои красиво на река Сена