Замъци

Замъци и Крепости

Най-красивите замъци , крепости и дворци по света. Замъци от римската империя, средновековието и ренесанса. Туристическа информация за замъците по света - Всички замъци на едно място. Още за замъци: Дворци, Крепости, Средновековни замъци
Замъкът АнеЗамъкът Ане
08 Окт.
Нина 2
Замъкът БремарЗамъкът Бремар
05 Окт.
Нина 2
Замъкът АбърдурЗамъкът Абърдур
05 Окт.
Нина 2
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замъкът ЕдзелЗамъкът Едзел
05 Окт.
Замъкът Едзел е един от най-величествените замъци на Шотландия. Разкошната постройка на замъкът Едзел е била дом за семейство Линдзи. Едзел притежавал красива градина, популярна в цяла Европа.
Замъкът БалвердЗамъкът Балверд
05 Окт.
Замъкът Балверд днес се използва за разкошни и незабравими сватбени церемонии. Белверд е великолепна сграда от 15 век. Белверд е образец на шотландското архитектурно изкуство Средновековието.
Замъкът СкипнесЗамъкът Скипнес
05 Окт.
Замъкът Скипнес се намира на западното крайбрежие на Шотландия. Основната част от замъка Скипнес е била построена в началото на 13 век. От височината на замъка Скипсе се открива детайлна гледка.
Замъкът АлтенаЗамъкът Алтена
04 Окт.
Замъкът Алтена е построен през 12 век. Замъкът Алтена е бил издигнат като крепост на графовете на Берг Алтена. Замъкът Алтена има интересни островърхи кули и е отворен за посещение.
Замъкът ДърлтънЗамъкът Дърлтън
04 Окт.
Замъкът Дърлтън е средновековен шотландски замък, който се намира недалече от град Дърлтън. Замъкът Дърлтън е построен в съвсем скромни размери – 40 на 28 метра. Днес Дърлтън е в руини.
Замъкът КолдицЗамъкът Колдиц
04 Окт.
Замъкът Колдиц е ренесансов разкошен замък в град Колдиц. Замъкът Колдиц в различни епохи е изпълнявал функциите на резиденция, на приют и на затвор. Тук е лежал композитора Шуман.
Замъкът ТанталонЗамъкът Танталон
04 Окт.
Замъкът Танталон е построен през 14 век от благородник, който искал да покаже мощта и властта си на всички. Танталон се смята за най-величественият шотландски замък. История на замъка Танталон.
Замъкът КверибусЗамъкът Кверибус
04 Окт.
Замъкът Кверибус е известен като едно от така наречените орлови гнезда. Замъкът Кверибус се издига върху скала с височина 728 м. Интериорът на замъка Кверибус е бил един от най-красивите за епохата си.
Замъкът БотуелЗамъкът Ботуел
03 Окт.
Замъкът Ботуел е голям средновековен замък в южен Ланаркшир в Шотландия. Замъкът Ботуел е издигнат върху почти отвесен бряг. Замъкът Ботуел е издигнат от аристократичната фамилия Морей.
Замъкът МензисЗамъкът Мензис
03 Окт.
Замъкът Мензис e великолепна сграда от 16 век. Замъкът Мензис е изцяло реконструиран от членовете на обществото на клана Мензис. Замъкът Мензис е известен със своята паранормална активност.
Замъкът ДъндоналдЗамъкът Дъндоналд
03 Окт.
Замъкът Дъндоналд е разположен в Южен Айршир. Днешните руини на змъка Дъндоналд и представлява монумент на династията на благородниците от рода Стюарт. Дъндоналд е арена на различни фестивали.
Замъкът АйтънЗамъкът Айтън
03 Окт.
Замъкът Айтън е разкошна постройка от червен пясъчник, която се намира на изток от Айтън. Замъкът Айтън е издигнат върху останки от средновековна крепост.
Замъкът Сао ХорхеЗамъкът Сао Хорхе
02 Окт.
Замъкът Сао Хорхе се намира в Лисабон. Замъкът Сао Хорхе стои върху най-високия от лисабонските седем хълма в историческия център на града. История и интересни факти за замъка Сао Хорхе.
Замъкът ДартмутЗамъкът Дартмут
02 Окт.
Замъкът Дартмут е построен върху скала в най-тясната част на входа в устието на река Дарт. Замъкът Дартмут е мощна бойна крепост. В старата постройка почти няма прозорци.
Замъкът БрюникелЗамъкът Брюникел
02 Окт.
Замъкът Брюникел се намира във френската комуна Брюникел. W Брюникел може да се види невероятна колекция от артефакти. В музея на новия замък има интересни предмети, открити в близките пещери.
Замъкът ДръмленригЗамъкът Дръмленриг
02 Окт.
Замъкът Дръмленриг е известен също като Розовият дворец. Дръмленриг е един от най-съвършените в архитектурно отношение Ренесансови замъци в Шотландия. Замъкът Дръмленриг е построен от розов пясъчник
Замъкът ВюфленсЗамъкът Вюфленс
01 Окт.
Замъкът Вюфленс е изключително красив швейцарски замък. Вюфленс се намира върху хълм, откъдето се вижда Женевското езеро. Замъкът Вюфленс е построен от тухли