Замъци

Замъци и Крепости

Най-красивите замъци , крепости и дворци по света. Замъци от римската империя, средновековието и ренесанса. Туристическа информация за замъците по света - Всички замъци на едно място. Още за замъци: Дворци, Крепости, Средновековни замъци
Замъкът TioramЗамъкът Tioram
21 Април
Rosi Trifonova
Замъкът КобургЗамъкът Кобург
21 Април
Rosi Trifonova
Радж МахалРадж Махал
21 Април
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Водният дворец в Джайпур - Джал МахалВодният дворец в Джайпур - Джал Махал
21 Април
Водният дворец, известен още като Джал Махал (Jal Mahal Palace) е разположен в град Джайпур (Jaipur) в индийската провинция Раджастан. Първите му три етажа са разположени изцяло под водата.
Дворецът в МайсурДворецът в Майсур
21 Април
Дворецът Майсур (Mysore Palace) е един от великолепните замъци в Индия. Дворецът Майсур е впечатляващ със своята висока 145 фута пететажна кула.
Замъкът ПоуисЗамъкът Поуис
21 Април
Замъкът Поуис (Powis castle) е сред най-забележителните исторически паметници на британското кралство Уелс. Историята на Поуис започва през Средновековието като масивна военна крепост.
Джахангир МахалДжахангир Махал
21 Април
Джахангир Махал (Jehangir Mahal) е една от най-красивите постройки в историческия град Орча. Великолепният Джахангир Махал с неговата червеникава фасада представлява съчетание на индо-ислямска архитек
Крепостта АграКрепостта Агра
21 Април
Крепостта Агра се счита за най-важното укрепление на територията на Индия. По подвижен мост се стига до главния вход на форта Агра. Крепости в Индия.
Хава Махал – Дворецът на ветроветеХава Махал – Дворецът на ветровете
21 Април
1
Хава Махал или в буквален превод Дворецът на ветровете е една от основните забележителности на индийския град Джайпур. Реставрацията на двореца Хава Махал е погълнала около 1 000 000 долара.
Замъкът ДромоландЗамъкът Дромоланд
21 Април
Замъкът Дромоланд (Dromoland Castle) е един от най-изисканите средновековни дворци, превърнати в първокласен хотел. Впечатляващата конструкция на замъка Дромоланд се състои от четири големи постройки.
Дворецът Умайд БхаванДворецът Умайд Бхаван
21 Април
Дворецът Умайд Бхаван (Umaid Bhawan Palace) е една от забележителните постройки в цяла Индия. Умайд Бхаван доминира над пустинния район на столицата на индийската провинция Раджастан - Джодхпур.
Крепостта ПуранаКрепостта Пурана
21 Април
Пурана е известна като Старата цитадела на Делхи . Изключително внушителна Пурана е нарична още и Червената цитадела заради аления отенък на строителните материали, от които е издигната.
Замъкът ЛарначЗамъкът Ларнач
20 Април
Замъкът Ларнач е единственият дворцов комплекс в Нова Зеландия. Замъкът Ларнач е една вълнуваща дестинация за любителите на изтънчените обноски, аристократичната атмосфера, модерните удобства.
Дворецът Кьонгбоккунг в СеулДворецът Кьонгбоккунг в Сеул
20 Април
Дворецът Gyeongbokgung е разположен в столицата на Южна Корея – Сеул. Още в самото начало Кьонгбоккунг е бил най-големият сред палатите, като в неговият комплекс влизали общо около 500 постройки.
Дворецът ГатчинаДворецът Гатчина
19 Април
Дворецът Гатчина е забележителен императорски комплекс, разположен в едноименния руски град, който се намира на 42 километра от Санкт-Петербург.
Екатеринския дворец – Царско селоЕкатеринския дворец – Царско село
19 Април
Екатеринският дворец e най-внушителната, красива и неповторима сграда от архитектурния ансамбъл на комплекса Царско село. Екатерински двореци - снимки и информация.
Дворецът КаназаваДворецът Каназава
19 Април
Дворецът Каназава (Kanazawa Castle) се намира в едноименния японски град Каназава, който пази хилядолетната култура и традиция на японците все още жива.
Замъкът Мариенбург до ХановерЗамъкът Мариенбург до Хановер
18 Април
Замъкът Мариенбург (Marienburg Castle) е поредната приказна спирка, от пътешествието сред немските благороднически дворци. Мариенбург се намира само на 20 км в южна посока от Хановер.
Замъкът Стен в АнтверпенЗамъкът Стен в Антверпен
07 Април
Средновековният замък Стен известен още като Хет Стен е една от най-големите забележителности на Антверпен. Издигнат между 1200 и 1225 замъкът Стен днес се счита за най-старата сграда в града.
Замъкът ХемеЗамъкът Хеме
06 Април
Замъкът Хеме (Häme Castle) е атрактивна средновековна постройка, разположена сред живописна местност в град Хеменлина във Финландия. Замъкът Хеме е построен към края на 13-тото столетие от граф Birger