Замъци

Замъци и Крепости

Най-красивите замъци , крепости и дворци по света. Замъци от римската империя, средновековието и ренесанса. Туристическа информация за замъците по света - Всички замъци на едно място. Още за замъци: Дворци, Крепости, Средновековни замъци
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Императорският дворец Хофбург (Hofburg)Императорският дворец Хофбург (Hofburg)
10 Май
Замъкът Хофбург се разпростира на площ от 240 000 кв. м. във Виена, Австрия. Този красив дворец Хофсбург е сред туристическите забележителности на Австрия и резиденция на президента.
Замъкът Монталбан (Montalbаn Castle)Замъкът Монталбан (Montalbаn Castle)
09 Май
Замъкът Монталбан /Montalbán/ е невероятна средновековна крепост, която е архитектурно бижу не само за района, в който се намира, но и за цяла Испания. Монталбан - снимки и информация.
Замъкът Арундел (Arundel)Замъкът Арундел (Arundel)
06 Май
В Англия, близо 4 мили от Литълхемптън, област Западен Съсекс, се намира едно от средновековните съкровища на Британската империя – замъкът Арундел.
Замъкът КатцЗамъкът Катц
01 Май
Замъкът Катц (Katz Castle) се намира в близост до град Санкт Гоарсхаузен в Германия. Замъкът Катц доминира над околните райони и красивата долина на Рейн.
Торе дел ОроТоре дел Оро
01 Май
Торе дел Оро /Torre del Oro/ в буквален превод значи Златната Кула. Торе дел Оро е разположена на пристанището в испанския град Севиля и е една от забележителностите на града.
Замъкът МаусЗамъкът Маус
01 Май
Замъкът Маус (Maus Castle) е едно средновековно бижу, което можете да видите редом с други исторически дворци по живописното течение на река Рейн.
Крепостта КалемегданКрепостта Калемегдан
01 Май
Крепостта Калемегдан (Kalemegdan Fortress) е другото име на Белградската крепост, която днес е основната историческа забележителност на територията на сръбската столица Белград.
Дворецът ШверинДворецът Шверин
30 Април
Замъкът Шверин (Schweriner Castle) или известен още като Шверин е разположен в едноименния немски град. Един голям пожар в замъка през декември 1913 година нанася значителни щети на двореца.
Цитаделата КортеЦитаделата Корте
27 Април
Цитаделата Корте (Corte Citadel) е едно от най-внушителни на пръв поглед места в Корсика. Историята на цяла Корсика е разказана сякаш в Цитаделата Корте.
Замъкът ТорнбъриЗамъкът Торнбъри
27 Април
Замъкът Торнбъри носи със себе си близо 500-годишна история. Торнбъри е единственият замък на територията на Англия, построен в стила на Тюдорите, който функционира днес като хотел.
Дворецът CesvaineДворецът Cesvaine
27 Април
Дворецът Cesvaine сякаш е излязъл от приказките. Намира се в Латвия. Днешният замък Cesvaine запазва в архитектурно отношение някои готически елементи.
Замъкът Орлик (Orlik)Замъкът Орлик (Orlik)
27 Април
Една от незабравимите забележителности по поречието на река Вълтава е замъкът Орлик в Чехия. Замъкът Орлик се намира в невероятно красивия район Южна Бохемия в Чехия.
Замъкът Монтемайор дел РиоЗамъкът Монтемайор дел Рио
26 Април
Замъкът Монтемайор дел Рио (Montemayor del Rio) е живописна средновековна крепост, разположена в едноименната община в испанската провинция Саламанка.
Уестминстърски дворецУестминстърски дворец
26 Април
Уестминстърския дворец стои гордо от векове на северния бряг на река Темза. Уестминстърският дворец включва едни от най-големите културно исторически забележителности на Лондон.
Шато ГаярШато Гаяр
26 Април
Шато Гаяр (Chateau Gaillard) се извисява на хълм във френската област Лез Андели. Историята на Шато Гаяр започва през 12 век, когато Нормандия е арена на сблъсъци между кралете на Франция и Англия.
Замъкът CarisbrookeЗамъкът Carisbrooke
26 Април
Замъкът Carisbrooke /Карисбрук/ е разположен в малкото едноименно английско слеце. Той представлява сърцето на Остров Уайт (Isle of Wight), като е доста близо и до град Нюпорт.
Дворецът в ПлавновицеДворецът в Плавновице
26 Април
Дворецът в Плавновице (Castle in Plawniowice) е един от многото красиви дворци, които днес все още могат да се видят в Полша.